Samenwerken was nog nooit zo makkelijk

Google Workspace voor clubs

Google Drive, Google Docs, Gmail, Google Forms…

Je kent deze programma’s misschien al voor consumenten. Google Workspace is de verzameling van deze handige programma’s maar dan speciaal voor organisaties. In Google Workspace zitten zelfs nog veel meer handige extra functies.

Google Workspace is gemaakt om sneller, slimmer en makkelijker samen te werken.

De voordelen van Google Workspace

Werken waar je wil

Workspace zorgt ervoor dat je altijd en overal voor jouw club aan de slag kan. Of je nu in de trein zit, op het werk bent of op de club. Je kunt altijd bij je e-mail, documenten, takenlijsten. Zelfs geen internet nodig!

Alle documenten op 1 plek

Met Google Drive worden alle documenten die voor jouw club worden gemaakt centraal beheerd. Zo ben je nooit meer de notulen, het sponsorcontract of dat ene draaiboek kwijt.

Kennis borgen

Neemt een nieuwe vrijwilliger een functie over? Dan is de overdracht niet meer dan het doorgeven van een e-mailadres. Alle kennis, communicatie en documenten zijn direct beschikbaar voor de nieuwe held.

Sneller werken

Verspeel geen kostbare tijd. Google Workspace helpt in het sneller werken. Organiseren jullie bijvoorbeeld ieder jaar een evenement? Maak in enkele minuten een inschrijf formulier en de inschrijvingen stromen binnen .

Samenwerken

Google Workspace is gemaakt om makkelijker samen te werken. Van tegelijk werken in hetzelfde document tot videobellen. Of je nu in dezelfde ruimte bent of aan de andere kant van de wereld zit. Workspace maakt samenwerken leuker, beter en makkelijker.

Professionaliseren

Jouw club een niveau verder brengen? Dat maakt Google Workspace mogelijk. Wat dacht je van standaard templates voor notulen en presentaties, het digitaal insturen van een declaratie of het automatiseren van workflows?

Clubtools waar je écht iets aan hebt. Altijd een meerwaarde voor jouw club.

Google Workspace voor MHC Rosmalen

MHC Rosmalen is in enkele jaren verdubbeld in aantal leden. De organisatie bleef echter achter. Commissies werkten niet samen, de borging was niet op orde en er ging teveel tijd in het ‘opnieuw uitvinden van het wiel’.

Wij implementeerden Google Workspace voor ons kader. Deze cloud based oplossing stelt alle vrijwilligers in staat om te werken waar en wanneer het uitkomt. Vanuit ons eigen domein gebruiken we handige apps als Gmail, Agenda en Documenten, formulieren en sites.

Mark Brants - Voorzitter MHC Rosmalen

Overzicht van Google Workspace functionaliteiten

Communiceren

Met Gmail verstuur en ontvang je gemakkelijk, veilig en reclamevrije e-mail voor jouw club. De emailadressen krijgen jullie eigen domein, zoals voorzitter@jouwclub.nl of info@jouwclub.nl. Een nieuwe gebruiker is zo toegevoegd.

Google Sites stelt jouw club in staat zelf websites te maken. Handig voor evenementen of voor intern gebruik. Zo maakte MHC Rosmalen een eigen intranet voor ouders, trainers en coaches. Lees hier het succesverhaal!

Met Hangouts Chat kunnen vrijwilligers of commissies gemakkelijk op één plaats hun werk bespreken. Van privéchats tot groepsgesprekken: via Chat kunnen zij gemakkelijk en efficiënt samenwerken.

Zie jij het al voor je? Videobellen met het bestuur of andere vrijwilligers. Het is de toekomst. Hangouts Meet maakt het ook voor jouw club mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is een vergadering inplannen en een link delen.

Documenten

Google Documenten is bijna hetzelfde als Word, maar dan beter. Meerdere vrijwilligers kunnen tegelijkertijd aan een document werken en wijzigingen worden direct opgeslagen. Wel zo handig en het bespaart ook nog tijd. 

Google Spreadsheets is een betere versie van Excel. Meerdere vrijwilligers kunnen tegelijkertijd aan een document werken en wijzigingen worden direct opgeslagen. Heb je een vraag? Stel deze in de spreadsheet en Google helpt je!

Met Google Presentaties heb je alles in handen om de beste presentaties te maken. Samen werken aan een presentatie is geen probleem. Tip: Maak jullie eigen templates aan, dan gaat het maken van een presentatie nog sneller.

Bekijk hier het succesverhaal van MHC Rosmalen!

Met Google Formulieren maak je eenvoudig de beste formulieren of enquêtes. De toepassingen zijn eindeloos: een jaarlijks ledenonderzoek, evenement registratie, digitale examens, declaraties indienen of andere processen.

Lees hier het succesverhaal van MHC Rosmalen!

Organiseren

Drive is dé verzamelplaats voor alle documenten. Vanuit hier kun je eenvoudig mappen aanmaken en bestanden opslaan. Elke map of document kun je delen met wie jij wilt, zo zorg je ervoor dat ze beschikbaar zijn voor wie er écht bij moet. 

Google Keep is jouw nieuwe maatje. Deze taak manager legt eenvoudig alle taken en ideeen vast, en herinnert je aan wat je moet doen. Samen aan de slag? Geen probleem. Alle lijstjes kun je eenvoudig delen.

Zit de bestuurskamer net vol, terwijl jij een belangrijke afspraak hebt? Met Google Agenda gaat het niet meer gebeuren. Reserveer eenvoudig een ruimte of weet wat er op jouw club te doen is.

Met Google Cloud Search kun je stoppen met zoeken naar dat ene document, mailtje of afspraak. Cloud search beantwoordt jouw vragen en biedt relevante suggesties. Zo bespaar je nog eens tijd!

Beveiligen & integreren

Met Google Vault* bewaar je documenten met een wettelijke bewaartermijn. Ook kun je als club documenten terugvinden van accounts die zijn opgeschort.

*Google Vault is niet beschikbaar in de Google Workspace Basic variant.

Met Gogle Mobiel zorg je ervoor dat vrijwilligers ook mobiel kunnen werken. G-Suite werkt op Android, iOS, Windows en andere smartphones.

Via de gebruiksvriendelijke ontwikkel omgeving van G Suite kun je zelf de apps maken die je nergens kunt vinden, om bijvoorbeeld organisatie workflows te versnellen of de interne bedrijfsvoering een impuls te geven.

*Google App Maker is niet beschikbaar in de G-Suite Basic variant.

G-Suite is makkelijk uit te breiden met handige add-ons of te koppelen met software oplossingen van andere bedrijven. In de Marketplace vindt je deze gratis en betaalde handige uitbreidingen. 

Mis je nog iets? Google Workspace kan eenvoudig worden gekoppeld met duizenden andere softwareoplossingen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

In 3 stappen naar Google Workspace

Clubtools helpt jou bij de implementatie van Google Workspace. Wij nemen je aan de hand en zorgen ervoor dat alle vrijwilligers geruisloos over gaan. 

STAP 1: Gameplan

We gaan met jou in gesprek over wat je precies wilt. In het gameplan leggen we deze keuzes vast. Je kunt hierbij denken aan welke gebruikers moeten we aanmaken, hoe ziet de mappenstructuur eruit, hoe gaan we alle vrijwilligers informeren en wanneer gaan we starten. 

Stap 2: Warming up

Nu we een goed gameplan hebben, kunnen we starten met de warming-up. We zorgen dat alle gebruikers kunnen inloggen, aan de slag kunnen en zorgen dat de Gmail werkt. Als je wilt verhuizen we je bestaande mail en bestanden mee naar Gmail en Google Drive. 

Stap 3: Let's play

Klaar voor de start! Het is de hoogste tijd om te gaan genieten van alle voordelen van Google Workspace. De vrijwilligers met weinig ervaring helpen we met onze Gmail en Google Drive training. Dan komen we naar je toe, leggen je alles uit en zorgen ervoor dat Google Workspace voor iedereen gaat werken.

Prijzen Google Workspace

Clubtools helpt jou bij de implementatie van Google Workspace. Wij nemen je aan de hand en zorgen ervoor dat alle vrijwilligers geruisloos over gaan. Hiervoor betaal je een eenmalig bedrag, dat past bij jouw club. Geen commerciële tarieven, maar vergoedingen die passen bij het verenigingsleven.

Het gebruik van Google Workspace is GRATIS. Er zijn dus géén maandelijkse kosten voor Clubtools of Google. Wel zo fijn voor verenigingen.

Ook na de installatie kunnen we jou blijven helpen. Zo organiseren we trainingen voor (nieuwe) vrijwilligers, beantwoorden al je vragen en zorgen ervoor dat best practices van andere clubs ook bij jou terechtkomen. 

Zó haal je maximaal waarde uit Google Workspace. Sneller, beter, leuker.

Eenmalige installatie

Clubtools helpt jou bij de implementatie van Google Workspace. Wij nemen je aan de hand en zorgen ervoor dat alle vrijwilligers geruisloos over gaan. Hiervoor betaal je een eenmalig bedrag, dat past bij jouw club. Geen commerciële tarieven, maar vergoedingen die passen bij het verenigingsleven.

Ook na de installatie blijven we jou helpen. Zo organiseren we gratis trainingen voor (nieuwe) vrijwilligers, beantwoorden al je vragen en zorgen ervoor dat best practices van andere clubs ook bij jou terechtkomen. 

Zó haal je maximaal waarde uit Google Workspace. Sneller, beter, leuker.

drie belangrijke dingen moet je weten over de prijzen:

1. je betaald alleen een eenmalige implementatie

2. Het gebruik van Google Workspace is gratis en dus ook geen maandelijkse kosten

Google Workspace voor jou club?

Geen zorgen. We houden van het verenigingsleven en vragen dus géén commerciele tarieven.
Gebruik Google Workspace helemaal gratis! Je betaald alleen een eenmalige installatievergoeding. Vraag snel een offerte aan.
Dit zit er in de installatie:
 • Gameplan
 • Inventarisatie wensen
 • Volledig uitgewerkt gameplan
 • Communicatieplan
 • Ontwerp mappenstructuur
 • Warming-up
 • Installatie Google Workspace
 • Aanmaken alle gebruikers
 • Overzetten van mail en documenten
 • Let's play
 • Training Gmail en Drive op locatie
 • Online e-learningcursussen
 • 24/7 Support (eerste maand)
Actie

Installatie

In 3 stappen naar G-Suite
€600 + €1 per lid eenmalig, incl. btw
 • Gameplan
 • Inventarisatie wensen
 • Volledig uitgewerkt gameplan
 • Communicatieplan
 • Ontwerp mappenstructuur
 • Warming-up
 • Installatie G-Suite Basic
 • Aanmaken alle gebruikers
 • Overzetten van mail en documenten
 • Let's play
 • Training Gmail en Drive op locatie
 • Online e-learningcursussen
 • 24/7 Support (eerste maand)
Actie

Gebruik G-Suite

Elke maand volledig ontzorgd
€ 75,- Per maand, incl. btw
 • Gebruik
 • Gratis gebruik G-Suite Basic
 • Onbeperkt aantal gebruikers
 • 30 GB per gebruiker opslag
 • Ontvang best practices van clubs
 • Training
 • Onbeperkt e-learningcursussen
 • Training op locatie (1x p. jaar, 10 pers)
 • Gratis toegang tot Learning Center
 • Support & onderhoud
 • Maandelijks onderhoud
 • Aanmaken & verwijderen gebruikers
 • 24/7 helpdesk

Veel gestelde vragen

Natuurlijk zijn er nog veel vragen. Het is een belangrijke keuze om met Google Workspace te gaan werken. Staat jou vraag er niet tussen? Laat het ons weten, we helpen je graag. 

Google Workspace

Google Workspace is uitermate geschikt voor verenigingen en stichtingen. Of je nu een grote of kleine club bent. Neem contact op, dan kijken we samen wat de overstap voor jou club kan betekenen.

Nee, alle programma’s zijn zodanig ontwikkeld dat ze makkelijk in gebruik zijn.

Wil je toch op weg geholpen worden? Geen probleem. We bieden trainingen op locatie, e-learning cursussen en een uitgebreid online Learning Center. Kortom, elke vrijwilliger kan met Google Workspace uit de voeten!

Installatie

De implementatie van Google Workspace kan snel gaan. Binnen enkele weken staat alles ingericht en zijn de vrijwilligers klaargestoomd. De planning bespreken we samen in ons Gameplan, dus als het sneller of juist langzamer moet dan doen we dat.. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vragen we jullie hulp bij het maken van een goed Gameplan.

Daarna nemen wij het werk uit handen en wordt je volledig ontzorgd. Wel zo fijn, er is immers nog genoeg te doen voor de club.

Ja, we zetten de oude mails en bestanden over als je dat wil. Liever met een schone mailbox beginnen? Dat kan natuurlijk ook.

Veiligheid & privacy

Ja, Google Workspace is veilig.

Google heeft Google Workspace ontworpen om te voldoen aan de striktste standaarden op het gebied van privacy en beveiliging.

De club, en niet Google, is eigenaar van zijn gegevens. Google verkoopt deze gegevens niet aan derden, G Suite bevat geen advertenties en zal nooit gegevens van G Suite-services verzamelen of gebruiken voor advertentiedoeleinden.

Lees de G-Suite Whitepaper over beveiliging en naleving.

Ja, Google Workspace voldoet aan de geldende AVG wetgeving. Grote Nederlandse organisaties, zoals Randstad, PWC en Ahold, werken met Google Workspace.

Meer weten?
Lees het beveiligingsoverzicht van Google.

Gebruik Google Workspace

Bekijk hieronder wat Google Workspace inhoudt

Wij zorgen ervoor dat jullie kunnen blijven genieten van Google Workspace. We voeren onderhoud uit, beheren de gebruikers (toevoegen / verwijderen / wijzigen), trainen van nieuwe vrijwilligers en staan klaar voor alle vragen. Een volledige beschrijving van de werkzaamheden staan hier.

Wat fijn! Neemt de vrijwilliger een functie over? Dan zetten we het account over naar de nieuwe vrijwilliger.

Bij een nieuwe functie maken we een nieuwe gebruiker aan met alle programma’s om direct aan de slag te kunnen. 

Stuur ons een berichtje of bel even. Binnen 2 minuten is dit geregeld!

Nee, what you see is what you get. Geen verborgen kosten. 

Naast het gebruik van Google Workspace kan Clubtools ook helpen bij maatwerk ontwikkeling. Je betaald dan €75 per uur. Uiteraard doen we dit pas, nadat jullie akkoord hebben gegeven. Geen verborgen kosten dus.

Laat ons ook jou overtuigen

Google Workspace is dé manier om jouw sportclub verder te brengen. Makkelijker, sneller en beter georganiseerd. Vraag nu de gratis demo aan en wij laten zien wat het voor jouw club kan betekenen.

Download nu de case van MHC Rosmalen

Laat je verrassen door de praktische voorbeelden van hoe MHC Rosmalen Google Workspace gebruikt. En lees alles over de aanpak en de resultaten.